Nesto u kratkim crtama o kotorskom geografskom položaju i kotorskoj istoriji

Crna Gora je zemlja u jugoistočnoj Evropi koja leži na obali Jadranskog mora. Graniči se na istoku i sjeveroistoku sa Srbijom, zapadu i sjeverozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom i na jugoistoku sa Albanijom.

Kotor se nalazi na jugu Crne Gore ( primorski dio ) u Boka Kotorskom zalivu. Stara mediteranska kotorska luka, okružena gradskim zidinama, je vrlo dobro sačuvana i pod zaštitom je UNESKO -a, kao svetska kulturna baština. Izmedju 1420 - 1797 Kotor je sa okolinom pripadao Veneciji pa je venecijanski uticaj ostavio trag na gradskoj arhitekturi. Kotorski zaliv ( Boka kotorska ) jedan je od najdubljih i najdužih zaliva na Jadranskom moru pa se često naziva najjužnijim fjordom Evrope. U stvari to je potopljeni kanjon rijeke. Litice Orijena i Lovcena natkriljuju grad.


среда, 21. април 2010.

Moda mladih

U organizaciji My Day agencije iz Kotora u diskoteci Maximus, 25.-og aprila ce se odrzati revija mladosti i mode pod nazivom "I MODA MLADIH – KOTOR 2010“ na kojoj će biti predstavljene kreacije : Marine Banović i Anastazije Miranović, brend 7 Camice, butici: Prestige, Must Have i Vero Moda.

O izgledu djevojaka i momaka će se pobrinuti:
Make-up Dali, Oriflame i frizerski studio Cut-Cut

Pored Main Gait agencije i Veri Veroza photography očekuje Vas noć bogata dešavanjima.



Нема коментара:

Постави коментар