Nesto u kratkim crtama o kotorskom geografskom položaju i kotorskoj istoriji

Crna Gora je zemlja u jugoistočnoj Evropi koja leži na obali Jadranskog mora. Graniči se na istoku i sjeveroistoku sa Srbijom, zapadu i sjeverozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom i na jugoistoku sa Albanijom.

Kotor se nalazi na jugu Crne Gore ( primorski dio ) u Boka Kotorskom zalivu. Stara mediteranska kotorska luka, okružena gradskim zidinama, je vrlo dobro sačuvana i pod zaštitom je UNESKO -a, kao svetska kulturna baština. Izmedju 1420 - 1797 Kotor je sa okolinom pripadao Veneciji pa je venecijanski uticaj ostavio trag na gradskoj arhitekturi. Kotorski zaliv ( Boka kotorska ) jedan je od najdubljih i najdužih zaliva na Jadranskom moru pa se često naziva najjužnijim fjordom Evrope. U stvari to je potopljeni kanjon rijeke. Litice Orijena i Lovcena natkriljuju grad.


четвртак, 29. април 2010.

Umek i Vladimir Aćić u Maximusu

Kako je najavljenjo Dj Umek ( Uroš Umek) iz Ljubljane i Vladimir Aćić iz Novog Sada gostuju u diskoteci ''MAXIMUS''! Dj Umek je 2007 bio na 28 mjestu najboljih dj-a svijeta! Vladimir je takodje svetski dj,gostovao je cesto u diskotekama na Ibizi i skoro svake godine je pocasni gost na "Exit" festivalu u Novom Sadu! Ljubiteljima ove vrste muzike preporucujem da ne propuste ovakav dogadjaj! Dogadjaj ce biti odrzan 21 Maja od 23h, pretprodaja ulaznica 5 eura,a na dan dogadjaja 8 eura. Broj za rezervacije je +38267216767 .


Нема коментара:

Постави коментар